Περιήγηση στο Αργοστόλι #2 (2 ώρες)

Καταβόθρες - Φανάρι - Μνημείο Ιταλών - Λάσση - Κουρκουμελάτα - Λακήθρα - Τάφοι Μαζαρακάτων - Ι.Μ. Αγ. Ανδρέα - Κάστρο Αγ. Γεωργίου


Ξεκινώντας από τις καταβόθρες  όπου το θαλασσινό νερό μπαίνει σε ρωγμές κοντά στην ακτή και εξαφανίζεται ακολουθώντας μια υπόγεια διαδρομή διασχίζοντας ολόκληρο το νησί, ακολούθως  προχωράμε στο Φάρο των Αγίων Θεοδώρων όπου 2 αιώνες πριν, βοηθούσε τα πλοία που προσέγγιζαν την ακτή, να αποφεύγουν τα βράχια.


Η περιήγησή μας συνεχίζεται  στο μνημείο των πεσόντων Ιταλών   στον πευκόφυτο γύρο της Λάσσης, στην κορυφή του λόφου - ένα μνημείο της νεότερης ιστορίας της Κεφαλονιάς  που φτιάχτηκε προς τιμήν των χιλιάδων Ιταλών που έπεσαν από τα πυρά των Γερμανών αρνούμενοι να παραδώσουν τα όπλα σε αυτούς.


Η διαδρομή,συνολικής διάρκειας δύο ωρών,συνεχίζεται στην δημοφιλή περιοχή της Λάσσης. Ξεχωρίζει για τη φυσική ομορφιά, την έντονη νυχτερινή ζωή και τις τουριστικές υποδομές της που ανταποκρίνονται σε κάθε απαίτηση - στο ίδιο σημείο βρίσκονται οι άρτια οργανωμένες παραλίες του νησιού, ο Μακρύς Γιαλός και ο Πλατύς Γιαλός.


Ανηφορίζοντας για το χωριό των Κουρκουμελάτων απολαμβάνουμε την πανοραμική θέα από την «Εκάλη της Κεφαλονιάς»! Σε αντίθεση όμως με το άβατο των βορείων προαστίων, στο χωριό αυτό μπορεί κανείς να χαζέψει την ομορφιά των κατοικιών! Διαθέτει οικοδομήματα όμορφα, καλοδιατηρημένα και περιποιημένα. Ιδιαίτερο γνώρισμα του χωριού είναι η ποικιλία των σχεδίων στην κατασκευή των σπιτιών, τα οποία δε βρίσκονται μέσα στο δρόμο, αλλά ακολουθούν κανόνες εξαιρετικής ρυμοτομίας.


Συνεχίζοντας για Λακήθρα, όπου ο φιλέλληνας ποιητής Λόρδος Βύρων εμπνεύστηκε τα ποιήματά του κατά την παραμονή του στο νησί το 1823, από το σημείο «Καλλιθέα» ο επισκέπτης έχει θέα το αεροδρόμιο, το νησάκι του Δία με το εκκλησάκι της Παναγίας της Διώτισσας, και το νησί της Ζακύνθου.


Με κατεύθυνση τα Περατάτα, επισκεπτόμαστε την Ι.Μ. Αγ. Ανδρέα. Η Μονή αυτή ιδρύθηκε τη Βυζαντινή εποχή. Στη Μονή μπορεί επίσης κανείς να επισκεφθεί το Εκκλησιαστικό Μουσείο. Οι μοναχές ασχολούνται με την υφαντουργία, την ιερορραπτική, την αγιογραφία, τη χειροτεχνία καθώς επίσης και τις αγροτικές καλλιέργειες και τους κήπους. Στη Μονή επίσης λειτουργεί και εργαστήριο συντήρησης φορητών εικόνων.


Επόμενος προορισμός στην περιοχή οι Τάφοι  των Μαζαρακάτων οι οποίοι βρέθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νεκροταφείο της μυκηναϊκής περιόδου που τα ερείπια του μαρτυρούν την εποχή μυκηναϊκού πολιτισμού που άκμαζε σε αυτή την περιοχή.Το νεκροταφείο, λόγω του ότι βρέθηκε άθικτο είναι μεγάλης σημασίας.


Τελικός προορισμός το Κάστρο του Αγ. Γεωργίου, ένα αξιόλογο Βενετσιάνικο κάστρο με μεταγενέστερες επεμβάσεις,κύρια ενετικές,του 16ου αιώνα. Η θέα προς το Αργοστόλι, αλλά και τη Λειβαθω ξεχωρίζει.