Φάρος του Γέρο Γόμπου

Φάρος του Γέρο ΓόμπουΈνα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Χερσονήσου της Παλικής είναι ο Φάρος του Γερογόμπου. Πρόκειται για έναν πύργο ύψους 13μ που βρίσκεται στην άκρη του ομώνυμου ακρωτηρίου. Κατασκευάστηκε από τους Άγγλους το 1807 και καταστράφηκε από τα Γερμανικά στρατεύματα κατά την αποχώρησή τους από το νησί. Ξαναχτίστηκε αμέσως μετά, το 1947.

Η εμβέλεια του φάρου είναι 20 μίλια.

Ο φάρος βρίσκεται πολύ κοντά στο Ληξούρι, μετά από μια πανέμορφη διαδρομή, που διασχίζει μερικά από τα πιο όμορφα και γραφικά σημεία της περιοχής. Η παραλία Λέπεδα, τα Μιχαλιτσάτα, οι Σουλάροι, το Ξι είναι μερικά από τα σημεία που αξίζει να σταθεί ο επισκέπτης πηγαίνοντας προς τον φάρο. Επίσης, τα Ματζαβινάτα με τη γνωστή σε όλους κουνόπετρα, θα αποτελέσουν υποχρεωτική στάση στο διάβα προς τα κει. Αλλά και φεύγοντας, τα Χαβριάτα (μπαλκόνι του Ιονίου) και τα Κηπούρια είναι άλλα δύο αξιοθέατα της περιοχής που επιβάλλεται να επισκεφτείτε.

Η θεά από αυτό το σημείο είναι μαγευτική. Πρακτικά απλώνεται μπροστά σας όχι μόνο το απέραντο Ιόνιο και η θέα ης Χερσονήσου, αλλά και μερικά από τα πιο όμορφα και παράλληλα ιστορικά μέρη του νησιού. Στο ακρωτήριο αυτό υπήρχε ναός αφιερωμένος στον Ποσειδώνα, τα ψηφιδωτά δάπεδα του οποίου μπορείτε να βρείτε ως κατάλοιπα στο αρχαιολογικό μουσείο στο Αργοστόλι. Εκεί ακριβώς αναφέρεται σε ιστορικές πηγές ότι σταματούσαν τα πλοία με προορισμό τα μεγάλα λιμάνια της Μεσογείου, Σικελία, Ιταλία, Μάλτα.

Οι περισσότερες πληροφορίες, καθώς και φωτογραφία προέρχεται από την παρακάτω ιστοσελίδα με τους φάρους της Ελλάδας την οποία προτείνουμε να επισκεφτείτε.

Φάροι της Ελλάδας


πηγές: kefalonitis.com
gokefalonia.com