Περιήγηση στο Αργοστόλι #1 (1 ώρα)

Καταβόθρες - Φανάρι - Μνημείο Ιταλών - Λάσση - Μουσεία Αργοστολίου - Γέφυρα


Ξεκινώντας από τις καταβόθρες  όπου το θαλασσινό νερό μπαίνει σε ρωγμές κοντά στην ακτή και εξαφανίζεται ακολουθώντας μια υπόγεια διαδρομή διασχίζοντας ολόκληρο το νησί, ακολούθως  προχωράμε στο Φάρο των Αγίων Θεοδώρων όπου 2 αιώνες πριν, βοηθούσε τα πλοία που προσέγγιζαν την ακτή, να αποφεύγουν τα βράχια.


Η περιήγησή μας συνεχίζεται  στο μνημείο των πεσόντων Ιταλών  πάνω από το πευκόφυτο γύρο της Λάσσης, στην κορυφή του λόφου - ένα μνημείο της νεότερης ιστορίας της Κεφαλονιάς  που φτιάχτηκε προς τιμήν των χιλιάδων Ιταλών που έπεσαν από τα πυρά των Γερμανών αρνούμενοι να παραδώσουν τα όπλα σε αυτούς.


Η διαδρομή συνολικής διάρκειας μίας (1) ώρας συνεχίζεται στην δημοφιλή περιοχή της Λάσσης ξεχωρίζει για τη φυσική ομορφιά, την έντονη νυχτερινή ζωή και τις τουριστικές υποδομές της που ανταποκρίνονται σε κάθε απαίτηση - στο ίδιο σημείο βρίσκονται οι άρτια οργανωμένες παραλίες του νησιού, ο Μακρύς Γιαλός και ο Πλατύς Γιαλός.


Το ταξί μας επιστρέφει στην πόλη του Αργοστολίου και επισκεπτόμαστε τα Μουσεία όπου εκτίθενται ευρήματα από το νησί της Κεφαλονιάς που χρονολογούνται από την Παλαιολιθική έως την υστερορρωμαϊκή περίοδο μαζί με έργα τέχνης, φωτογραφική αρχεία νομίσματα, τοπικές ενδυμασίες κ.λπ.


Το μικρό μας ταξίδι κλείνει, επισκεπτόμενοι τη γέφυρα του Αργοστολίου, η γνωστή ως Γέφυρα Δεβοσσέτου, που κατασκευάστηκε το 1813 από τον Κάρολο-Φίλιππο De Bosset σε μια προσπάθειά του να αποτρέψει την είσοδο στο Αργοστόλι μέσω του Κουτάβου, που τα χρόνια εκείνα ήταν συνώνυμο στην καλύτερη περίπτωση με την ελονοσία και στη χειρότερη με το θάνατο.