Βασικά Αξιοθέατα (4 ώρες)

Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου – Συναιτερισμός Ρομπόλας – Δρογκαράτη – Μελισσάνη – Μύρτος


ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ: 4ωρη περιήγηση στα βασικότερα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς.


Πρώτος σταθμός σε αυτή τη διαδρομή είναι το κέντρο της πίστης  στην Κεφαλονιά η Ι.Μ. Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά. Εκεί, 2 φορές το χρόνο, χιλιάδες πιστών προσέρχονται για να προσκυνήσουν ευλαβικά τον Άγιο Γεράσιμο και για να προσευχηθούν. Στον Άγιο έχουν αποδοθεί πολυάριθμα θαύματα και σίγουρα το τοπίο είναι ιδιαίτερα κατανυκτικό.


Επόμενος σταθμός, ο Συνεταιρισμός Ρομπόλας Κεφαλονιάς στα Ομαλά. Στο πρατήριο του Οινοποιείου μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Ρομπόλας, να δοκιμάσετε δωρεάν τα κρασιά και να αγοράσετε κάποιο από την γκάμα κρασιών.


Κατευθυνόμαστε στο σπήλαιο της Δρογκαράτης, ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής γύρω από την Σάμη. Σύμφωνα με αρχαιολόγους, η ηλικία της Δρογκαράτης είναι άνω των 100 εκατομμυρίων ετών. Το βάθος του σπηλαίου είναι περίπου 60 μέτρα, με μέση θερμοκρασία 18ο C και αρκετά μεγάλη υγρασία (90%).


Στην ίδια περιοχή, για τη συνέχεια, επισκεπτόμαστε το μοναδικό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, όπου συναντάμε ένα σπάνιο φαινόμενο. Το νερό εισχωρεί στα ασβεστολιθικά πετρώματα, τα διαβρώνει και δημιουργούνται κοιλώματα σε μια διαδικασία που ονομάζεται καρστικοποίηση. Η ξενάγηση του επισκέπτη γίνεται με βάρκα και μπορεί να απολαύσει το μαγευτικό θέαμα από σταλακτίτες, κρυστάλλινο νερό, αλλά και το φως του ήλιου που συνυπάρχουν αρμονικά.


Η περιήγηση καταλήγει στην διεθνούς φήμης παραλία του Μύρτου. Η θέα από πάνω από τον Μύρτο είναι μαγευτική, γνωστή για την αντίθεση που κάνει το άσπρο βότσαλο της παραλίας με τις αποχρώσεις που παίρνουν τα νερά της θάλασσας λόγω των ρευμάτων και το σκούρο πράσινο της περιοχής. Η θάλασσα κάθε χρόνο κατακτά τη γαλάζια σημαία, καθώς είναι οργανωμένη από κάθε πλευρά.